marți, 28 februarie 2012

Calendarul olimpiadelor sportive


           
2 martie 2012-  TENIS DE MASA (nivel gimnazial, liceal)
       ora 10.00 la CSM Gloria;
3 martie 2012-  HANDBAL – faza judeteana rural (gimnaziu, fete)
                         ora 10.00 localitatea Zarnesti;
4 martie 2012-  HANDBAL – faza judeteana urban (gimnaziu, fete)
                         ora 10.00 la Scoala cu clasele I-VIII nr. 11 Buzau.

sâmbătă, 25 februarie 2012

SE CAUTĂ VOLUNTARI PENTRU FOTE 2013 (Festivalul Olimpic al Tineretului European, Romania 2013))

  Candidaţii trebuie să aibă minim 18 ani şi să cunoască cel puţin o limbă străină la nivel de conversaţie
Înscrieri se fac exclusiv on-line.
„De cîteva zile a început înscrierea voluntarilor care vor avea un rol extrem de important în desfăşurarea competiţiilor de anul viitor. Orice competiţie de o asemenea anvergură se bazează pe munca voluntarilor, care au un rol deosebit de important începînd de la întîmpinarea concurenţilor şi oficialilor şi pînă la desfăşurarea normală a cateringului“, a declarat Răzvan Enoiu, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane din cadrul Universităţii „Transilvania“. Acesta a precizat că Universitatea a fost solicitată de către Comitetul de Organizare al FOTE să participe la selectarea celor peste 500 de voluntari de care va fi nevoie.

Cine poate deveni voluntar?

Reprezentanţii organizatorilor spun că nu sînt foarte multe condiţii pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să facă parte din corpul voluntarilor FOTE. Esenţial este să aibă minim 18 ani şi să cunoască cel puţin o limbă străină la nivel de conversaţie. „Oricine poate deveni voluntar, nu există o limită superioară de vîrstă. Cel mai bine ar fi ca doritorii să cunoască şi o limbă străină, pentru că vor intra în contact cu unii din cei peste 1.400 de sportivi şi oficiali care vor participa la competiţie“, a mai spus Răzvan Enoiu.

De ce să devii voluntar?

Decanul Facultăţii de Sport spune că pentru cei care vor face parte din corpul voluntarilor FOTE este o ocazie unică de a participa la cel mai important eveniment sportiv găzduit de România şi de a „pune umărul“ la buna desfăşurare a competiţiei. „Voluntarii vor avea ocazia să intre în contact cu tineri de vîrsta lor, să lege prietenii noi, poate să-i cunoască chiar pe viitorii campioni olimpici ai sporturilor de iarnă. De asemenea, nu este de neglijat faptul că dintre voluntari vor fi aleşi cei care vor aduce în arena competiţiei drapelul olimpic sau flacăra olimpică“, a precizat Enoiu. Chiar dacă este vorba de voluntariat, cei ce vor fi selectaţi îşi vor îmbogăţi garderoba cu echipamentul special creat pentru ei, vor participa la sesiunile de instruire ce vor începe în această vară şi vor primi o diplomă care să le recunoască activitatea depusă pe timpul competiţiei. „În CV-ul fiecăruia «dă bine» o menţiune de genul «am participat ca voluntar la Festivalul Olimpic al Tineretului European»“, a mai spus Enoiu. Un alt avantaj al participării în corpul voluntarilor este posibilitatea de a-şi dezvolta abilităţile de planificare, organizare şi, nu în ultimul rînd, calităţile de lider.

Se va lucra în 17 departamente

Voluntarii ce vor fi selectaţi pentru FOTE 2013 vor fi împărţiţi în 17 departamente care vor acoperi întreaga desfăşurare a competiţiei. La selectarea voluntarilor se va ţine cont de abilităţile fiecăruia dintre înscrişi. Astfel vor fi organizate departamente de acreditări, unde vor fi înregistraţi toţi participanţii la FOTE, un alt departament fiind cel de cazare, care se va ocupa, evident, de cazarea tuturor participanţilor. Alţi voluntari vor însoţi în permanenţă atît sportivii, cît şi tehnicienii, oficialii şi VIP-urile prezente la Braşov. Alte departamente se vor ocupa de catering (prepararea, transportul şi împărţirea hranei), comunicare şi mass-media, mediu (curăţenie la locurile de concurs), IT, servicii medicale, promovare şi marketing, securitate, coordonarea transportului echipamentului de concurs la locurile de concurs, ceremonii de premiere, transport şi chiar însoţirea şi ghidarea participanţilor în vizitarea obiectivelor turistice din zonă.

Înscrierea se face doar online

„Surpriza noastră este că, deşi încă nu anunţasem începerea selecţiei pentru voluntari, la secretariatul facultăţii noastre au fost depuse deja circa 200 de cereri. Cei care au făcut acest lucru vor trebui, însă, să se înscrie din nou, deoarece înscrierea voluntarilor se va face doar online. De asemenea, după doar cîteva zile de cînd s-au deschis înscrierile, am primit zeci de cereri atît din ţară, cît şi din străinătate“, a încheiat decanul Facultăţii de Sport. Pentru a se înscrie, cei care doresc să participe ca voluntari la Festivalul Olimpic al Tineretului European trebuie să completeze formularul de pe site-ul oficial al competiţiei: www.eyowf2013.ro şi să parcurgă cei patru paşi obligatorii prevăzuţi acolo. Informaţii suplimentare cu privire la înscriere şi la condiţiile ce trebuie îndeplinite pot fi obţinute telefonic la numărul 0268/474060.
eyowf2013.ro
European Youth Olympic Winter Festival | Brasov 2013 | Official Website

luni, 20 februarie 2012

Condoleante!

     Suntem alături de colegul şi prietenul nostru, Paul Diaconescu, consilier superior DJST Buzău/membru AOR Buzău, la durerea pricinuită de moartea tatălui său.
Sincere condoleanţe, din partea profesorilor de educatie fizică şi  antrenorilor din judeţul Buzău.

luni, 13 februarie 2012

INFORMARE

 Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, actiunea AOR Buzau "ZILELE OLIMPICE DE IARNA, BUZAU 2012" editia I, din perioada 18-19 februarie 2012   S-A ANULAT.
                       Consiliul de conducere al AOR Buzau

marți, 7 februarie 2012

Invitatie din partea AJSPT Buzau


ASOCIAŢIA JUDEŢEANĂ SPORTUL PENTRU TOŢI   BUZĂU
str.Mesteacănului Nr.20
tel:  0761671167  mail: ajspt_ buzau @ yahoo.com fax: 0238 / 717953
Invitatie!

In atentia tuturor unitatilor de invatamant de pe raza municipiului si  judetului Buzau

Asa cum ati luat deja la cunostinta, Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului promoveaza la nivel national Programul Scoala Altfel.
Deoarece saptamana 2 - 6 aprilie 2012 va fi dedicata activitatilor educative extracurriculare si extrascolare, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Buzau si Asociatia Judeteana Sportul Pentru Toti Buzau impreuna cu Academia Olimpica Romana filiala Buzau vin in intampinarea cadrelor didactice buzoiene si organizeaza in data de 5 si 6 aprilie 2012 in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Buzau si Consiliul Local Buzau la Sala Sporturilor Romeo Iamandi Buzau

Olimpiada Buzoiana „Sportul Pentru Toti”
Care cuprinde
-         Cupa Majoretelor editia a VI –a
In data de 5 aprilie 2012 orele 15.00 Sala Sportului Romeo Iamandi
                                        -    Cupa Fair Play si
-         Cupa Tocilarului editia I
In data de 6 aprilie 2012 orele 15.00 Sala Sportului Romeo Iamandi

Inscrierile se fac on-line pana la data de 25 martie 2012
( detalii in regulamentele competitiilor)
Obiective :
-         Strategie de promovare a activitatilor extracurruculare de tipul sportul pentru toti dezvoltata la nivel national de Federatia Romana Sportul Pentru Toti prin programul guvernamental „Miscare pentru Sanatate” iar la nivelul judetului Buzau de Asociatia  Judeteana Sportul Pentru Toti.
-         Startegie de implicare directa a prescolarilor, scolarilor si elevilor de toate varstele din municipiul si judetul Buzau, fara aptitudini sportive deosebite in activitatile extracurriculare de tipul sportul pentru toti.
-         Strategie de promovare la toate nivelele educationale a sporturilor noi si de expresie specific feminine  din municipiul si judetul Buzau.
-         Promovarea echipelor de majorete buzoiene castigatoare ale locurilor 1, 2, 3 de la toate categoriile de varsta la festivaluri zonale / regionale si nationale specifice, organizate de Federatia Romana Sportul Pentru Toti.
 Participanţi :
1. Pentru Cupa Majoretelor se pot inscrie echipe de minimum 8 membri pe echipaj (fete) din gradinitele, şcolile generale si din invatamantul liceeal din municipiul şi judeţul Buzău, dar si din cluburi sau asociatii.

Categorii de varsta din concurs.
o       Copii : 5 – 7 ani / Prescolari
o       Cadete: 8 -10 ani  / Curs primar
o       Junioare: 11-14 ani / Curs Gimnazial
o       Senioare 1: peste 15 ani / Liceu

Competitia va avea urmatoarele discipline la alegere:
a) majorete hobby sau show dance ( cu pom-pon )
b) majorete traditionale cu pom-pom - parada
c) majorete treditionale cu baton - parada
d) cheerleader – in stil american cu elemente acrobatice

Regulamentul –Fisele de inscriere si Programul detaliat al competitiei de majorete il puteti solicita de la organizatori prin e-mail ajspt_buzau@yahoo.com cu specificatia Solicit Rgulamentul Competitiei de Majorete !

2.  Pentru Cupa Fair Play  (jocuri sportiv distractive) se pot inscrie echipe de prescolari si scolari mici, alcatuite din 6 membri ( 3 baieti si 3 fete ) mixte, fara aptitudini sportive deosebite.

Categoriile de varsta din concurs
-  prescolari – 5-7 ani ( grupa mare sau pregatitoare)
-  scolari mici – 7-9 ani ( clasele I si a – II –a)
Competitia va consta in concurs de stafete sportiv-distractive.
Daca doriti sa participati la aceasta competitie va rugam sa solicitati Regulamentul si Fisele de inscriere de la organizatori pe adresa de e-mail ajspt_buzau@yahoo.com cu specificatia Solicit Rgulamentul Competitiei Fair Play.

3. Pentru Cupa Tocilarului ( concurs interactiv-distractiv de cultura generala) se pot inscrie echipe formate din cate 6 membri, fara aptitudini sportive ( mixt baieti si fete) din scolile si liceele din municipiul si judetul Buzau, dar si din cluburi sportive sau asociatii sportive judetene care dezvolta activitati de tipul sportul pentru toti.

Categoriile de varsta din concurs
o       Juniori – 10 – 14 ani
o       Seniori – 15 –18 ani
 Competitia va consta in concurs de cultura generala (cate 10 intrebari din domeniile: Sport, Geografie, Istorie, Limba si Literatura Romana si Muzica)

Regulamentul, Fisele de Inscriere si Programul detaliat al competitiei tocilarului il puteti solicita prin e-mail la organizatori :ajspt_buzau@yahoo.com cu specificatia Solicit Rgulamentul Competitiei Tocilarului.


Premiile Competitiei :  Olimpiada Buzoiana Sportul Pentru Toti

- „Cupa Majoretelor” –Buzau 2012 -editia a –VI - a pentru toate locurile 1 de la fiecare categorie de varsta pentru  municipiu
- „Cupa Majoretelor”  – Buzau 2012 - editia a –VI - a  pentru toate locurile 1 de la fiecare categorie de varsta  pentru  judet
-   Trofee pentru locurile 2 si 3
-   Diplome – Diverse

§         Cupa Fair-Play pentru locul 1
§         Trofee pentru locul 2 si 3, Diplome - Diverse

o       Cupa Tocilarului pentru locul 1 de la fiecare categorie de varsta
o       Trofee  pentru locul 2 si 3, Diplome - Diverse

Pentru orice relatie suplimentara puteti suna la tel: 0761671167 - AJSPT Buzau sau ne puteti contacta online la adresa din antet.


Vă asteptam la Scoala Altfel 2012
prin sportul pentru toti !