luni, 7 aprilie 2014

Concursuri C.O.S.R. in anul 2014

CONCURSUL NATIONAL DE ARTĂ PLASTICĂ

 “JOCURILE OLIMPICE ÎN IMAGINAȚIA COPIILOR” ȘI 

CONCURSUL NATIONAL DE LITERATURĂ ȘI JURNALISM SPORTIV

 “UN CONDEI NUMIT  FAIR-PLAY”

Comitetul Olimpic și Sportiv Român – prin Academia Olimpică Română - organizează împreună cu Ministerul Educației Nationale, cele două concursuri naționale:
1. “Jocurile olimpice în imaginația copiilor” – concurs de arta plastică (pictură, grafică și desen)
2. “Un condei numit fair-play” – concurs de literatură și jurnalism sportiv
La nivel județean Inspectoratul Școlar va colabora cu  Filiala A.O. R. pentru buna desfășurare a fazei județene în privința popularizării celor două concursuri, jurizării și expedierii lucrărilor calificate pentru etapa națională. 
Inspectorii responsabili sunt: prof. Paula Mihai, prof. Ciprian Borcila, prof. Dan Pătrașcu și prof. Relu Olteanu iar din partea Filialei AOR, prof. Dănuț Staicu.
Lucrările se depun la Inspectoratul Școlar, inspector școlar Paula Mihai.
Termen 20 mai 2014
Vizitati linkul pentru regulament  ''Jocurile olimpice in imaginatia copiilor'' respectiv
http://educativpgm.wordpress.com/2014/04/02/concursul-national-de-arta-plastica-jocurile-olimpice-in-imaginatia-copiilor-si-concursul-national-de-literatura-si-jurnalism-sportiv-un-condei-numit-fair-play/

miercuri, 2 aprilie 2014

Premiere ONSS, faza judeteana baschet, liceu, martie 2014





Premiere ONSS, faza judeteana baschet, gimnaziu, martie 2014




IMPORTANT

Dragi colegi şi colege,
Pentru responsabili proiecte educative, cadre didactice Educatie Fizică şi Sport,
Pentru cei interesaţi de iniţierea unor programe din cadrul Educaţie pentru sănătate.


Toata lumea în mişcare” în cadrul Programului Naţional de Educaţie pentru Sănătate



Ne bucurăm să vă informăm că Junior Achievement România a lansat competiția națională “Toată lumea în mișcare!”. Competiția se adresează elevilor și profesorilor din instituțiile de învățământ acreditate din România, de nivel liceal sau post-liceal și propune elevilor în echipă de minim 5 (cinci) și coordonați de către un profesor, să organizeze un eveniment sportiv care să atragă minim 100 de participanți. Concursul se desfășoară în perioada 25 martie-28 mai 2014, termenul limită de înscrieri fiind 7 mai 2014. Premiile sunt în valoare totală de 16.000 RON.

Competiția este parte din programul de educație pentru sănătate I<heart>sport care din 2012 cultivă un stil de viață sănătos în rândul adolescenților din România, prevenind bolile cardiovasculare și încurajând mișcarea și un stil de viață sănătos. Programul este susținut financiar de AstraZeneca Romania și implementat printr-un parteneriat cu Junior Achievement România şi Fundaţia Română a Inimii şi cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naționale.

Scopul competiției este dublu: pe de o parte, stimulează adolescenții să facă mișcare și pe de alta, îi motivează să își dezvolte abilitățile de organizare, comunicare și leadership. Adolescenții recomandați de profesorii coordonatori care se implică în organizarea evenimentului din cadrul clubului au șansa de a fi selectați de către echipa de proiect pentru a deveni ambasadori ai sportului în școală în România, în cadrul acestui program.

Punem la dispoziție gratuit pentru cadrele didactice interesate toate materialele necesare pentru a participa (regulament, afișe, ghidul online al clubului), precum și consultanță și training pentru profesorii care doresc să se implice în acest program. 

Suntem convinși că susțineți educația de calitate și un stil de viață sănătos pentru tânăra generație și ne-am bucura dacă ați informa profesorii de educație fizică din județul dumneavoastră despre această oportunitate, încurajându-i să includă cât mai multe licee în rețeaua națională a cluburilor I<heart>sport.

Important!!!!!

 Programele internaţionale Junior Achievement se desfăşoară în România în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi au ca scop educarea elevilor în spiritul economiei de piaţă şi al antreprenoriatului, pentru o mai bună adaptare la mecanismele pieţei libere şi căutarea eficientă a unui loc de muncă la terminarea studiilor. Junior Achievement România, organizaţie non-profit a fost fondată în anul 1993 şi este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA şi Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare şi cea mai dinamică organizaţie internaţională de educaţie economică şi antreprenorială. În România, programele JA de tip "learning by doing"  sunt urmate anual de peste 150.000 de elevi din 1.000 de instituţii de învăţământ şi se desfăşoară local în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale, instituţiile de învăţământ şi comunitatea de afaceri.


Mai multe informații și regulamentul complet sunt disponibile aici:  http://www.jaromania.org/elevi/pagini/toata-lumea-in-miscare  cât şi de la  Măriuca Morariu,  Coordonator programe, Junior Achievement România    mariuca.morariu@jaromania.org  
 Telefon: 0730 330 882


Ciprian Borcilă
School Inspector for  Physical Education and Sports
Buzau, Romania
fax +4 0238 414655;
mobil +4 0725911442