luni, 26 mai 2014

Crosul Ziua Olimpica, editia a IV-a

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român
Academia Olimpică Română
Departamentul pentru Educaţie Olimpică, Sport Şcolar şi Universitar
Academia Olimpică Română, filiala Buzău
în colaborare cu
Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Buzău
   Asociaţia Judeţeană de Atletism Buzău              Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău         Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău
organizează
Crosul ’’Ziua olimpică’’ ediţia a IV-a
Valea Bălănesei
7 iunie 2014, ora 10.00
    VALEA BĂLĂNESEI
   Râul Bălăneasa s-a născut din lumina şi din lacrimile pustnicilor rugători, în ’’noaptea cvasifeudală’’ a sihăstriilor munţilor Ivăneţului. Obârşia lui, aflată sub ’’tăietura dreapta şi prăpăstioasă’’ a vârfului omonim, este formată din izvoarele zglobii ale Ivăneţului şi ale Goideştilor care, croindu-şi drum pe un plai acoperit cu pajişti şi fâneţe îngrădite cu răzlogi şi leaţuri, se năpustesc peste săritorile adânci de deasupra bazinului depresionar Goideşti-Brătileşti.
   Cursul său, lung cam cât ai merge o zi călare pe măgar şi  adânc cât o tulpină de alior, începe iniţial din această mică ’’Ţară a moţilor’’ Buzăului-Brătileştiul. Până la Brăieşti este un râu de munte curgând printr-o vale îngustă cu pantă mare şi versanţi abrupţi acoperiţi de ’’duhul zăpăcit al brazilor’’ şi de ’’mesteceni cu tulpini de lună’’. Aici primeşte pâraiele reci şi umbroase ale Cerbului şi ale Frasinului. La Brăieşti, râul îşi potriveşte cursul după cântecul livezilor şi al fâneţelor, semn al intrării lui în Subcarpaţi şi în depresiunea omonimă care se lobează spre văile Pârscovelului şi Pinului, străjuite de culmea semiîmpădurită a Dealului Timoiu. Până la intrarea în comuna Bozioru, valea este un pic monotonă, cu costişe pline de şleauri, fâneţe şi livezi. În dreptul satului Râu, Bălăneasa primeşte Gârla Fişicilor formată din pâraiele Gornetului, Nucului, Găvanelor şi Pinului. Valea acestei gârle, mai jos de Fişici, este extrem de sălbatică şi neprimitoare, cu aspect de canion dezvoltat în structuri subcarpatice şi carpatice. În spaţiul cuprins între Aluniş (Colţi)-Nucu (Bozioru)-Ruginoasa (Brăieşti) se află ’’ATHOSUL ROMÂNESC’’, un panteon natural şi spiritual cu locuri mitice şi mistice, în care, odată intrat, simţi fiorii primelor ceremonii arhaice.  În aval până la Cozieni, valea se calibrează străpungând şiruri de cueste în frunţile cărora zărim maluri şi microreliefuri de trovanţi de-o frumuseţe rară. Se varsă în Buzău, mai jos de Pârscov, ducând cu el taine, credinţe, poveşti şi mitologii nedescifrate.
  Veniţi aşadar în Valea Bălănesei, un loc plin de mărire a lui Dumnezeu, unde miroase a sfinţire, a livezi şi păduri, a sare şi a colb de drumuri neumblate, dar şi a linişte de dinaintea începutului de lume.
                                       (Prof. Mihai Mîncu-Valea Bălănesei, călător prin ţinutul Buzăului)
   Organizatorii invită pe toţi cei pasionaţi de mişcare în aer liber, indiferent de vârstă într-o zonă minunată de dealuri de pe valea Bălănesei. Acest cros se adresează tuturor persoanelor care nu practică atletismul în cadrului cluburilor profesioniste, deci nu sunt legitimați.
CATEGORII:
  1. f/m 6-8 ani
  2. f/m 9-11 ani
  3. f/m 12-13 ani
  4. f/m 14-15 ani
  5. f/m 16-19 ani
  6. f/m 20-35 ani
  7. f/m 36-49 ani
  8. f/m peste 50 ani
PREMII:
- C.O.S.R. acordă diplome, tricouri, cărţi, fanioane
- D.J.S.T. Buzău acordă medalii, tricouri
TRASEE:
  1. categoriile 6-11 ani, 500 m în amonte de Valea Fântânii, startul va fi la ora 10.00;
  2. celelalte categorii, 2500 m, teren fotbal com. Brăieşti-Valea Fântânii, startul va fi la ora 10.15

CUM TE ÎNSCRII?
   Fiecare participant se va prezenta cu copia sau originalul certificatului de naştere/cărții de identitate la secretariatele aflate la punctele de start, zona Start ( Valea Fantanii) pentru categoria 6-11 ani si zona teren fotbal (com. Braiesti) pentru celelalte categorii de vârstă, în intervalul orar 08.30—09.45.

   Toți concurenții vor prezenta avizul medical sau vor semna pe propria răspundere în fişa aflată la secretariat.
CUM SE AJUNGE LA BRĂIEŞTI?
   Cu autobuzul din autogara nord (Galeria Mall-Penny XXL) plecare la ora 06.45, coborâre:
Ø      la Valea Fântânii pentru categoriile 6-11 ani;
Ø      la terenul de fotbal din comuna Brăieşti pentru celelalte categorii.
   Cu alte mijloace de transport pe DN 10: mun. Buzău-Verneşti-Cândeşti-Sătuc-Ojasca-Unguriu-
DJ 203L, dreapta spre Pârscov-Lunca Frumoasă-Trestia-Cozieni-Bălăneşti-Bozioru-Valea Fântânii (Odăîle)-BRĂIEŞTI (teren fotbal).

CITIUS – ALTIUS – FORTIUS
MAI REPEDE – MAI SUS – MAI PUTERNIC
  
VĂ AŞTEPTĂM!

duminică, 18 mai 2014

Crosul Ziua olimpica 2014

   Va informam ca editia din acest an a crosului Ziua olimpica se va desfasura pe Valea Balanesei in data de 7 iunie 2014. Alte amanunte in scurt timp.
   Va asteptam!

joi, 8 mai 2014

In atentia profesorilor de educatie fizica Concurs cuprins in calendarul ONSS - invatamantul PRIMAR

    Pe data de 16 mai 2014, incepand cu ora 9,30, se va desfasura faza judeteana la Alergare de viteza si alergare de rezistenta, pentru clasele a III-a si a IV-a, pe stadionul de Atletism din Buzau. 
Inspector de specialitate, prof. Ciprian Borcila

luni, 5 mai 2014

INVITATIE la CROSUL BUZAULUI

   Primăria municipiului Buzău, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Academia Olimpică Română – filiala Buzău şi Asociaţia Judeţeană de Atletism Buzău, organizează, în data de 7 mai, „Crosul Buzăului”, competiţie care se adresează practicanţilor sportului de masă. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Bursă a locurilor de muncă pentru tineri, la Sala Sporturilor din Buză...   Crosul se va desfăşura pe traseul Parcul Crâng – Bulevardul Nicolae Bălcescu – Platoul Dacia, pentru categoriile de vârstă 14-17 ani, 18-35 ani, 36-49 ani şi peste 50 ani, iar pentru categoria de vârstă 11-13 ani, startul va fi dat la Poarta Crâng şi se va alerga pe traseul Bulevardul Nicolae Bălcescu – Platoul Dacia.   Primii vor intra în focul întrecerilor cei mai mici dintre concurenţi, cu vârsta între 11 şi 13 ani, la ora 10, după care, începând cu ora 10.15, îşi vor încerca forţele şi colegii lor mai mari .  Toţi participanţii vor primi câte un tricou iar organizatorii vor acorda ocupanţilor primelor trei locuri, pe lângă obişnuitele trofee, medalii şi diplome, şi câte o geantă cu echipament sportiv.     De asemenea, vor fi recompensaţi cu premii speciale cei mai tineri, dar şi cei mai vârstnici concurenţi.    La acest eveniment vor fi invitate personalităţi marcante ale Buzăului, iar festivitatea de premiere va avea loc pe Platoul Dacia. Fiecare participant se va prezenta cu originalul certificatului de naştere ori a cărţii de identitate la secretariatele aflate la punctele de start, aflate în zona Poarta Crâng, în intervalul orar 08.30 – 09.45.